Elikadura subiranotasuna

 
 Irudiaren jatorria: Arrigorriaga BHIko praktika onak

Ikasturtea aurrera doa eta egindako proiektu batzuei bukaera ematearen garaia heldu da. Hauetariko bat, Aurten, Agenda 21ean proposatutako "Elikadura jasangarria eta subiranoa"izan da. Hona hemen Arrigorria institutoan garatutako lan bikaina, elikadura giza eskubideak kontutan harturik. Honen atzean, irakasle talde  gogortsua, Eugenia Grijalvo koordinatzailea izanda. Mila esker partekatzegatik!!!

Web-orrian erabilitako materiala, irakaslearen baliabide eta jarraibideak (testuak, bideoak, artikulukak, fitxak...), irakasleentzako plana,  ikasleentzako lan-orriak eta ikasleen lanak aurkitzen ditugu. Azken urte hontan landutako proiektuak DBHan eta arlo batzuen artean. 
  •  OXFAM, "Etxeko hozkailuak eskutatzen duena" (esteka honetan beste hizkuntzetan eskuragarria). Elikagaien jatorria (perka, ogia, okela, azukrea, kakaoa, artoa eta anana) ekoizpenetik gure hozkailura duen ibilbide aztertzen da.
  • OXFAM, "markarik atzetik- Behind the brands" . Elikadura-entrepresen politika aztertzen da irizpide jasangarriak kontutan hartuta.
  • VSF, herrien bidezko elikadura-HEGOA. "Nork ematen digu jaten?" eta "Dame veneno" kanpaina

Elikadura subiranotasuna

Agenda 21ko bloga

Arrigorriaga BHIko praktika onak


 

Comentarios

Entradas populares de este blog

Arazo-egoeren adibideak, nondik atera ?

Arazo-Egoerak zientzia eta matematika arloetan

"Prest Gara" ikastaroen deialdia / Convocatoria cursos Prest Gara